Цветослав е 14-годишен. Преди две години претърпява операция на тестисите в „Пирогов“. След интервенцията получава анемичен шок и бъбречна недостатъчност. През месец ноември тази година състоянието му рязко се влошава. Вкарват го по спешност в интензивното отделение на специализирана педиатрична болница.
Катя КАЗАКОВА

Успяват да го стабилизират. Бъбречните му функции обаче са отказали. Започва хемодиализа през ден. В момента е прекъснал училището, защото заради диализата е доста изтощен. Животът му става изключително тежък.
Има оферта за извършване на бъбречна трансплантация в Турция. Сумата е непосилна за майка му. Тя го отглежда сама без баща. Шанс да живее за детето й може да има единствено ако милостиви хора помогнат. „Само той ми остана, немислимо ми е да го загубя!“, не е на себе си жената. Надява се, че съдбата й да трогне сърцата ни.

А Цветославчо простенва: „МОЛЯ ВИ,СПАСЕТЕ МЕ!“
Клетничето признава: „Толкова съм изтощен… не знам колко още ще издържа, но до последно ще се боря, защото искам да живея!“.
Диализата поддържа живота му ,но го бива бавно, и сигурно
Има два изхода- да чака, докато се увреди сърцето му и то да спре. Или да бъде извършена животоспасяваща бъбречна трансплантация.
Бодат го 5 пъти в седмицата. Вече не може да се изправя. Хемодиализата оставя от иглите стотици белези по ръцете,краката и главата .
Състоянието му се влошава. Има, донор има дата за трансплантация . Няма нужните средства
„Моля ви ,помогнете ми!“, прошепва момчето от болничното си легло.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.