Бебенцето Галина, родено преждевременно и престояло дълго в кувьоз, се нуждае от средства за операция на едно от оченцата. Междувременно обаче се разболява и е поставено на специален апарат за дишане. Сумата, която медиците в Турция искат от семейството са 60 хиляди лева.
„Галина е една сбъдната мечта,на която така и не успяхме да се зарадваме. След 2 опита ин витро се появи тя, бързаща да се запознае със света. Крехка и мъничка,със своите 980 грама и изключителна борбеност, тя озари дните ни. След 66 дълги дни в неонатология, 50 от които прекарани в кувьоз тя се прибра у дома, но и тогава не успяхме да се зарадваме,тъй като бяхме бързо попарени от диагноза,предричаща слепота на едното и око, ако не се оперира спешно.“, треперят за своето съкровище родителите на бебенцето
На 13 декември й е направена лазер терапия, която помага на лявото око да се възстанови, но дясното има нужда от операция. За жалост тази процедура не се извършва в България и се наложи толкова мъничка и незряла да я доведем до Турция.
Тя е с дихателни проблеми, не издържа на дългият път и се разболява тежко с респираторен вирус. В събота сутрин й бе назначена очната операция,но в петък я приемат по спешност без симптоми за живот в интензивна неонатология в Лив Хоспитал Истанбул, където беше предвидена и операцията.
„Сумата за операцията е изключително голяма и непосилна ,а времето което имаме да я съберем е кратко,тъй като тя е вече в интензивно и се плаща всеки ден.Ако не стигат парите да платим за утре, значи да я изключат от апарата за дишане. Докторите искат да остане там поне 10 дни още до пълно възстановяване и остава после ситуацията с очите, за която се надяваме да не бъде вече късно. Разчитаме на доброто в човека!“, не губят надежда майката и таткото на Галина.
Банка: Алианц Банк България

IBAN: BG31BUIN95611000706950

BIC: BUINBGSF

Получател: Фондация Павел Андреев

Основание: Дарение за Галина

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.